Loppfest Skur 7 på Tangenkaia

Alt klart for loppefest på Skur 7

29. april-1. mai lager Helleristningen og Konnerud skolekorps Drammen loppefest i Skur 7 på Tangenkaia. 

Loppemarked er i vinden som aldri før, og mange av skolekorpsene i Drammen har gledet seg til å endelig arrangere loppemarked igjen etter en koronapause. Helleristningen skolekorps, tidligere Åskollen skolekorps, er intet unntak. I over 30 år har de holdt på med loppemarked, og var i mange år også Norges største. I år har de for første gang slått seg sammen med Konnerud skolekorps for å arrangere loppemarked sammen. Det skjer også i nye lokaler for begge korpsene, nemlig i Skur 7 på Tangenkaia. 

– Vi har vært åpne for et større lokale for å kunne slå litt på stortromma etter lang nedetid. Da vi kom i kontakt med Drammen kommune eiendomsutvikling og fikk muligheten til å bruke Skur 7 til dette, passet det perfekt. Det er veldig gøy å bruke kaia på denne måten, med Skur 7 som er stort og praktisk, sier Tormod Krogrud, loppegeneral fra Helleristningen skolekorps, som selv bor rett i nærheten av Tangenkaia. 

For Drammen kommune eiendomsutvikling AS (DKEU) passer også dette samarbeidet svært godt. Ikke bare er den nye bydelen som er planlagt på Tangenkaia rett i nærheten av de som sogner til Helleristningen skolekorps, men DKEU og Profier sitt prosjekt Konnerudparken, gjør at det også er fint å ha et samarbeid med lokale aktører fra Konnerud.

Per i dag har Helleristningen skolekorps 55 musikanter fordelt på aspiranter, juniorer og to hovedkorps. Musikantene kommer fra Skoger, Åskollen og Brandenga skoler. Konnerud skolekorps har 51 musikanter i de samme kategoriene, som kommer fra alle skolene på Konnerud.

Stort volum lopper

Arbeidet med å få loppene inn på Skur 7 startet i uken før påske. Da ble alt fra lageret i Skoger fraktet med lastebil til Tangenkaia. Deretter begynte jobben med å sortere alt etter kategorier. Og det er ikke lite lopper det er snakk om. Selv om det ikke har vært loppemarked på et par år, har nemlig begge korpsene tatt i mot lopper og lagret det. 

– Både i går og i dag er det en lastebil på 35 kubikk som kjører omtrent 14 fulle lass begge dager. Det er et stort volum og et stort utvalg i alle kategorier, sier loppegeneralen. 

Selv koser han seg veldig med denne dugnaden. Det er lett å få folk til å stille opp. Akkurat loppemarkedet er noe som er veldig godt forankret i korpsånden, og loppehelgen er stas for både store og små. 

– Selve loppehelgen er mer eller mindre alle familier i korpsene representert. En del av de litt større barna, og ungdommen, kan gjerne få ansvar for et eget område på loppemarkedet, og det synes de er stor stas. Det er også en del av barna som står i serveringen og som finner stor glede i å servere kaffe- og kakesultne folk, sier Tormod.

Det er forventet mye folk til loppefesten, og for å sørge for god orden, har de sikret at mange foreldre stiller opp som parkeringsvakter. Parkeringen vil skje mellom Skur 4 og Skur 7. 

Loppefest
Det plasseres ut lopper i stort volum, og mange foreldre og musikanter er med på dugnaden.

Viktig for økonomien

Det er ingen tvil om at loppemarkedet er viktig – ikke bare for det sosiale. Pengene som kommer inn på lopper har mye å si for økonomien til korpsene.

– Det er den viktigste inntektskilden vår, og gir oss muligheten til å betale for full plass på kulturskolen, der alle musikantene får individuell hjelp på instrumentene sine, det lønner dirigentene og gir oss også mulighet til å dra på turer, ha frukt på alle øvelser og litt andre ting, sier Tormod. 

I tillegg så går også noen av pengene med til å subsidiere familier som ikke har økonomi til å betale egenandelen på turene, slik at alle skal få mulighet til å være med. 

LES OGSÅ: Tangenkaia – en ny og attraktiv bydel

Ønsker velkommen

DKEU og Bane NOR Eiendom, som sammen skal utvikle den nye bydelen på Tangenkaia, har lenge jobbet med et områdemodningsprosjekt. Det vil si at de gjerne ønsker ulike aktører velkommen til å bruke ulike områder på Tangenkaia. 

– Det er veldig fint at lokale lag, frivillige organisasjoner og andre ønsker å bruke disponible arealer på Tangenkaia når det passer. Eksempler på bruk er både denne loppefesten i Skur 7, at Rekoringen har startet med utleveringer på området og at festivalen Working Class Hero går av stabelen ved Tollboden i juni, sier Magne Øien, prosjektsjef for Tangenkaia hos DKEU. 

Det er ingen som liker spam, det gjør ikke vi heller. Vi vil kun sende e-post som er relevant til vårt nyhetsbrev og du kan når som helst melde deg av.