Universitetet, Papirbredden

Studentleder ønsker seg flere jobber til de unge i Drammen

Flere attraktive jobber og fritidsaktiviteter er viktig for å holde nyutdannede studenter i Drammen, mener nyvalgt studentleder Christine Hasti. 

Nyvalgt studentleder i studentsamfunnet i Drammen, Christine Hasti trekker frem arbeidsplasser til unge under utdanning og nyutdannede som viktig for å tiltrekke flere unge innbyggere til Drammen. 

– For at de nyutdannede skal bli, må det finnes arbeidsplasser her til dem. Variert arbeidstilbud og fritidsaktiviteter som passer til unge voksne er også viktig, sier Hasti, og legger til: 

– Det finnes allerede en del gode fritidsaktiviteter her, og i tillegg så er det supert med alle turområdene og den enkle tilgangen til marka. 

Christine Hasti, leder for studentsamfunnet i Drammen.

Godt nettverk

Hasti flyttet til Drammen fra Finnmark for snart tre år siden, for å starte på grunnskolelærer-studiet. Tilfeldigheter avgjorde at det ble Drammen når hun først skulle flytte langt hjemmefra. 

– Jeg hadde ikke hørt så mye om Drammen fra før, men jeg visste at jeg ville være nære Gardermoen slik at det var lett å komme seg hjem. Jeg ville bo sentralt, men ikke midt i Oslo. Drammen ble et bra valg med de tingene i tankene, sier hun. 

Gjennom hele pandemien har hun stort sett holdt seg i Drammen, og det er mye på grunn av nettverket hun skapte her i byen før alt stengte ned. 

– Jeg var heldig med at jeg kom hit på riktig tidspunkt og at vi har et godt klassemiljø på mitt studie. Før pandemien pleide klassen å arrangere semesteravslutninger for å feire et overstått semester. Det blir bra å kunne gjøre de tingene igjen, sier Hasti.

LES OGSÅ: Hva er Drammen sin X-faktor?

Ble leder i mars

Finnmarkingen tok over som leder for studentsamfunnet i mars. Studentsamfunnet skal legge til rette for kulturelle, sosial og faglige aktiviteter for byens studenter. Det har ikke akkurat vært en enkel tid å skulle nå ut til studenter på, når hverken fadderuke eller andre arrangementer har latt seg gjennomføre, men til neste år åpner endelig studenthuset som studentsamfunnet har ivret etter å få til. Samtidig jobber studentsamfunnet også for å være en tydelig og synlig aktør i lokalsamfunnet.

– Jeg gleder meg veldig til å møte medstudenter på tvers av alle studier, og vise at vi er der for studentene, sier Hasti.

DKEU har gjennom sitt eierskap i Papirbredden Eiendom AS bidratt til at ønsket om et studenthus blir virkelighet. Dette gjennom arealendringer og reforhandling av leieavtalen med USN.

Det er ingen som liker spam, det gjør ikke vi heller. Vi vil kun sende e-post som er relevant til vårt nyhetsbrev og du kan når som helst melde deg av.