Alle ansatte på Haandbryggeriet

Haandbryggeriet stortrives i nyoppusset bryggeri

Haandbryggeriet har gått fra å være en hobbybedrift til å ha 13 fulltidsansatte. I år feirer de 15-årsjubileum og stortrives de i sine nye lokaler i Skur 3 og 4 på Tangenkaia.

Haandbryggeriet startet opp i 2005 som det andre mikrobryggeriet i Norge, helt i den spede starten av mikrobryggeritrenden. Da var det et hobbyprosjekt for Egil Hilde, Jens Maudal, Arne Eide og Rune Eriksen, og de produserte 20.000 liter øl.

– Nå produserer vi 600.000 liter i året og har 16 ansatte, hvor 13 jobber fulltid. To av de som var med å starte opp solgte seg ut i 2016, mens én av de fortsatt er medeier, sier Egil Hilde, som nå er daglig leder. 

Selv sa Hilde opp som systemutvikler i 2013, en jobb han hadde hatt i samme firma i 28 år, for å satse på Haandbryggeriet på fulltid.

LES OGSÅ: Kulturminner på Tangenkaia

Egil Hilde, daglig leder. Foto: Haandbryggeriet

Flyttet fra Brakerøya til Tangenkaia

I mange år holdt Haandbryggeriet til i det gamle industribygget National på Brakerøya, men i 2019 måtte de se seg om etter noe nytt når bygget skulle rives i forbindelse med byggingen av nytt sykehus. Valget falt på Skur 3 og 4 på Tangenkaia, som de nå leier av Drammen kommune eiendomsutvikling AS. De gamle lagerbyggene har blitt pusset opp både innvendig og utvendig.

– Vi var med på å konstruere alt innvendig slik at det er tilpasset våre behov til produksjonen. Bygget egner seg bedre som bryggeri og lager enn de tidligere lokalene, og det er mer sentralt, sier Hilde.

I Skur 3 er det bryggeri og lager, mens de i Skur 4 har etablert Drammens første bydelspub, som heter nettopp Skur 4. Puben har siden åpningen i fjor høst vært en stor suksess.

– Det kommer mange lokale innom Skur 4, men vi opplever også at det stadig kommer folk fra Oslo eller andre steder. Det er hyggelig at det er så mange som finner veien dit. I år har vi også bygget en uteservering, sier Hilde.

LES OGSÅ: Maritimt museum på Tangenkaia

Eksport

I dag har Haandbryggeriet ca. 40 typer øl. De selger til butikker, til Vinmonopolet og i tillegg eksporterer de en del til utlandet. Drammensølet har bokstavelig talt reist verden rundt.

– Vi eksporterer til blant annet USA, England, Japan, Australia, Sverige og Canada, forteller Hilde.

Hva er planene fremover?

– Vi jobber med å utvikle nye produkter, samtidig som vi justerer litt på produktene vi allerede har for å få de enda bedre, forteller gründeren.

LES OGSÅ: Ravn Studio flyttet inn på Tollboden

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du ønsker å få relevante artikler om Eidra, prosjektene våre og bransjen i innboksen din.

Det er ingen som liker spam, det gjør ikke vi heller. Vi vil kun sende e-post som er relevant til vårt nyhetsbrev og du kan når som helst melde deg av.